1-3 napban csak textilbe, konyharuhába érdemes beletenni
a kovászos kenyér nem szereti a mûanyag zacskót, kérlek engedd, hogy lélegezzen õ is:)
amikor kezd száradni a kenyér, kicsit tedd ki a szabad levegõre amikor magasabb a páratartalom és magába szív annyi nedvességet, hogy visszapuhuljon.
30 gr
Összetevő: só, liszt, víz (valódi kovász)
A kiszállítást lezárt, újrahasznosított papírból készült papírtáskában végezzük, a jelenleg kialakult helyzetre való maximális tekintettel!
Kiszállítást jelenleg Budapestre és annak környékére, valamint Nyíregyházára, és annak környékére vállalunk!
Bővebb információ a kiszállításról
A zsömléhez vadkovászt használunk, ami azért vad, mert a lisztben és a levegõben lévõ baktériumok- gombák együtt indítják be az erjedési folyamatot. A lisztet összekeverjük vízzel várunk, adunk neki friss lisztet vizet, várunk…stb
Nagyjából 3 hét alatt kialakul egy olyan kultúra, amibõl a zsömléim készülnek. Törõdés, liszt, víz és só a tartalmuk. Lisztjavító, ízfokozó és minden hókuszpókusztól mentes zsömle, ahogyan a nagymamáink készítették annak idején.
24 órás kovásszal dolgozunk, ez azt jelenti hogy a kovászmagból kivett kovászt, liszt víz hozzáadásával 24 órát érleljük, mielõtt dagasztanánk belõle.
További információk
Kiszerelés |
---|
Készleten
Amennyiben ajándékba szeretnéd adni a megrendelésed, kérjük, hogy a kiszállítás miatt a megjegyzésben add meg nekünk a megajándékozott elérhetőségeit, hogy a kiszállítás miatt fel tudjuk venni vele a kapcsolatot!
Bővítsd a kosaradat a további termékekkel!

Kosárbővítés és egyedi kosarak
Amennyiben bővíteni szeretnéd a kosaradat, akkor természetesen van rá lehetőséged. További tojást, füstöltárut, mézet, olajat, zöldséget, gyümölcsöt tehetünk a kosaradba.
Ha bármilyen kérdésed felmerülne a kosár bővítésével, vagy egyedi kosár létrehozásával kapcsolatban, akkor kérlek jelezd felénk, a kapcsolati űrlap kitöltésével!
Nagyon szépen köszönjük! 🙂