Növénykéink életútja, míg az asztalodra kerülnek:

 

Föld előkészület

Kardos Fecó szántja, vagy talajmarózza, boronálja a földet. Neki köszönhetjük a szerves lótrágyát is, amit olyan istállóból hozott nekünk, ahol antibiotikum mentesek a lovak. Ezzel tápláljuk vissza a földet és segítjük a növényeink egészséges fejlődését.

A kertgondozást, kaszálást, fa kivágást és nehezebb fizikai munkát Cimbák Józsi bácsi végzi, a kiszállításánál a fia, ifjabb Cimbák Józsi van segítségünkre. A fák metszésében Vadicsku Tamás volt idén segítségünkre.

 

Ültetés, palántázás

A magok nagy részét az előző évi termésekből gyűjtöttük össze tavaly, és azokat keltettük idén, ahol a magok nem keltek ki a tálcán, ott pedig palántákat szereztünk be. Az ültetést, kapálást és a zöldségek-gyümölcsök leszedését összesen hárman végezzük. (Anita, Ani néni, Ili néni) A növényekkel így hát maximum hárman érintkezünk.

Szállítás és csomagolás:

A növények leszedését követően a kialakult Korona vírusos óvintézkedések miatt úgy döntöttünk, hogy a kosarak helyett újrahasznosított papírzacskóban küldjük meg mind a kamra, mint a kert terményeit, aminek a tetejét lezárjuk. A lezárás megtörténik a szállítást megelőző 24 órában, így innentől a kiszállításig teljesen érintésmentesek lesznek az élelmiszerek. A csomagokon kívülről jelöljük a szállítási nevet és a címet. Így a kiszállítás során biztosítani tudjuk teljes egészében a védelmet. A papírcsomagolást újrahasznosított papírból készítik, az átvételt követően kidobható, megsemmisíthető. Bár a fenntarthatóságban hiszünk és ezért elsődlegesen újrahasznosított ládákban és kosárban szeretnénk a kiszállítást megoldani, azonban mindannyiunk egészségének védelme előbbre való mindennél, ezért a papírzacskókat választottuk átmeneti jelleggel. Amint elmúlik a veszélyhelyzet, visszatérünk a hagyományos, környezet-barátabb csomagolási módra. A mennyiségek miatt természetesen előfordulhat, hogy 2-3 papírszatyrot is viszünk egyszerre, a lényeg, hogy minden élelmiszert csomagolva adhassunk át.

A csomagok kiszállítása az adományok kiszállításával egyidőben történik, heti egy alkalommal. A kiszállítások tervezett időpontja: 2020. május 1. hetétől kezdődik. A szállítás előtti napon becsomagolásra kerülnek a papírzacskókba a finomságok, reggel indul az autó Napkorról, Nyíregyházán kiteszi a csomagokat, és legkorábban 12-14 óra körül vagyunk Budapesten. Budapesten egészen estig kiszállítunk.

Azért csak Nyíregyházán és Budapesten vállalunk kiszállítást, mert közvetlenül Nyíregyháza mellett vagyunk, így ez a helyszín adott, ahogy Apagy és Baktalórántháza is. Budapest pedig azért jöhet számításba, mert alapvetően azoknak a budapesti családoknak szánjuk a termékeinket, akiknek nincsen saját kertje, így nincs lehetőségük a termelésre, de szeretnének minőségi élelmiszerekről gondoskodni családjuk számára a következő hónapokban is.

Nyitottak vagyunk arra, hogy amíg a kertünk kapacitása lehetővé teszi, addig más településekre is kiszállítsunk, de ezt csak akkor tudjuk és akarjuk megoldani, ha akkor is biztosítani tudjuk az élelmiszer védett útvonalát, érintésmentességét, és meg tudjuk ügyesen szervezni a kiszállítást.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Nézz szét a Nagyi Éléskamrájában!

A kiszállítást lezárt, újrahasznosított papírból készült papírtáskában végezzük, a jelenleg kialakult helyzetre való maximális tekintettel!

Bővebb információ a kiszállításról

Minden megrendelt kosár értékének 10%-ával olyan szervezeteket, közösségeket támogatunk, akik az emberek egészéségéért, biztonságáért dolgoznak!

 

A rendelésed egyben adomány is!

 

Kapcsolat

Küldj üzenetet nekünk!

A Nagyi kertje:

4552 Napkor
Gárdonyi u 3.

 

Telefon:

+36 20 999 3808

 

Email:

info@anagyikuldte.hu

Kövess minket az Interneten!

Pin It on Pinterest