Körtés céklasaláta eper öntettel

2 adaghoz hozzávalók:

15 dkg natúr kecskesajt

1 közepes vöröshagyma

1 közepes vagy nagy cékla

1 körte

eperszörp

Ízesítés: almaecet, oregánó, só, bors

 

Készítés:

Egy tálba beleöntjük az almaecetet, sót, borsot, oregánót, elkeverjük és állni hagyjuk.

A céklát megmossuk és sütőben megsütjük, majd meghámozzuk és felvárjuk csíkokra, vagy kockákra, tetszés szerint.

A hagymát meghámozzuk és szintén felvágjuk hosszú, vékony szeletekre. A körtét megmossuk, és szintén csíkozzuk. A kecskesajtot felkockázzuk. Minden beleöntünk a tálba, amiben a már összeért fűszerek álltak, összeforgatjuk és ráönjünk egy kis eperszörpöt. Ennek a salátának az összetevői szeretik egymást, és eperszörp pedig megteremti az összhangot közöttük, így ezt a receptet jó szívvel ajánlom azoknak is, akik a nyár ízeit jobban szeretik, mint az őszét. A nyáron eltett eperszörppel olyan, mintha napsütés kerülne a tálkánkba.

Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel: Anita

Pin It on Pinterest