Fáradtság leküzdésére, testi-lelki tisztítókúra elemeként egy sokak által ismert és előszeretettel alkalmazott módszert szeretnék itt megismertetni Veletek, melynek neve Gerson-terápia vagy Gerson diéta. Ez két részből áll, melynek egyik fázisa a táplálás, a másik pedig a méregtelenítés.

A táplálás során mindösszesen arra kell figyelnünk, hogy tiszta élelmiszert vigyünk be a szervezetünkbe,egészséges, vegyszermentes, lehetőség szerint bio zöldséget – gyümölcsöt és ami fontos, hogy nyersen. A lé kipréselése is nyersnek számít. Ötletként javaslom a frissen préselt almalé mellett a répalevet, sárgarépalevet, céklalevet.

Lényege, hogy az egészségre vágyó maximális mennyiséget kap a lehető legjobb, tökéletesen tiszta és változatos tápanyagokkal telített bio alapanyagból és az ezekből előállított táplálékból. A gondolat emögött az az, hogy mihelyt a tápanyagok elárasztják a szervezetet, gyorsan felszívódnak, és a sejtekben felhalmozódott mérgeket kihajtják a vérbe,innen pedig tovább a májba. A táplálás így egyben tisztítás is. Elhivatottak számára említem meg, hogy a Gerson-módszer a máj tehermentesítését gyakori kávébeöntéssel segíti.

Pin It on Pinterest