Aki szeret, etet 🙂

Emlékszünk még a nagymamánk mosolyára, aggódó tekintetére és igyekezetére, hogy minden földi jóval ellásson bennünket, amikor meglátogattuk ők. Egy hely, ahol szeretve vagyunk, ahol elfogadnak, ahol megpihenhetünk, amikor szükségét érezzük. A Nagyi nem kérdez, mert tudja, hogy úgyis elmondjuk, amikor odaérünk, csak vár türelemmel, szorgoskodik és lesi a kedvünket, és közben el-el hangzik, hogy Ezt megkóstolod? Vigyél el az útra…. Most szedtem a kertből, vidd csak el….A Nagyi küldte ezt a múltbéli élményt szeretné visszavarázsolni a hétköznapokba, a szívünkbe és az asztalunkra. Hisszük, hogy a kert egy csoda, és minden termése, javai felhasználhatók evésre, ivásra, szépülésre és a lélek épülésére is. Szeretnénk ha látnád mennyivel többek vagyunk együtt, ha összhangban élünk a természettel és egymással.

Az álom

A Nagyi küldte egy álmom, ami napról napra válik valóra. A nevem, Kocsis Anita, én vagyok a Nagyi szeretett unokája. A terület, ahol gazdálkodom, közel 60 éve a családom otthona is egyben.

A kert iránti rajongásom alapja, hogy édesanyámtól és a nagyitól megtanultam, hogy a kert mindent megad, amire csak szükségünk van, de csak akkor, ha tisztelettel vagyunk iránta. Édesanya mesélte mikor beszélgettünk, hogy az ő gyerekkorában bizony mással mosták a ruhát, a liliommal elmulasztották a pattanást, diólevél teát ittak a magas vérnyomásra, az egészség megőrzése érdekében meggyfalevelet tettek a befőttekbe, és napestig sorolhatnám a számomra varázslásnak tűnő történeteket.

Aztán később elkezdtem kutatni, hogy vajon mennyi volt ebben a falusi mende-monda és mennyi a valóság. Az agrárgazdálkodás, tündérkertészet mellett a gyógyfüvekről és az ősi magyar hagyományokról is tanultam sokat és a végén összeállít a kép, minden összefügg mindennel, és kerek egységet alkot, csak az a lényege, hogy a szeretet működtesse…

Ebből a szeretetből és tiszteletből táplálkozik a kertünk, szeretnénk számodra ebből a harmóniából minden héten egy kosárral küldeni.

A kertünk segítségével megmutatjuk, hogy az igazi több, mint a szép. A valódi igazabb, mint a tökéletes. A tökéletlen elfogadása tökéletessé tesz.
A fenntarthatóságban hiszünk, így akkor és azt vetünk, ami a kert egyensúlyának fenntartásához szükséges. Ezért előfordulhat, hogy egyik évben valamilyen növényből több, vagy kevesebb lesz nálunk.

Emellett továbbra is folytatjuk a Kárpát-medencei őshonos gyümölcsfák fajtamentését és a tündérkert fenntartását. 2021-ben felújítottuk a Nagyi kukoricagóréját, a tyúkoknak ebben tartjuk a kukoricáját és van most már saját kemencénk is, amiben naponta több száz, különleges kovászos kenyér és pékáru készül. Nézz szét nálunk!

Nézz szét a Nagyi Éléskamrájában!

A kiszállítást lezárt, újrahasznosított papírból készült papírtáskában végezzük, a jelenleg kialakult helyzetre való maximális tekintettel!

Bővebb információ a kiszállításról

Az ültetést ketten végezzük, a kapálást hárman. A szüretelés és a termények összekészítése ugyanott, a portánkon történik, így míg leszedjük az ágról, szárról, vagy kiássuk a szállítandó zöldséget és gyümölcsöt összesen ketten érünk a növényekhez.

Pin It on Pinterest